Zorgverzekering via uw werkgever is in veel gevallen duurder

De zorgverzekering via uw werkgever schijnt in veel gevallen duurder te zijn dan wanneer u zich via de reguliere weg verzekert. Vaak sluit de zorgverzekering via uw werkgever niet aan op de behoeften. In dit artikel vertellen we u daar graag meer over.

Geen pakket op maat

De zorgverzekering via uw werkgever betreft vaak geen pakket op maat. De geboden zorg wordt niet afgestemd op een persoon, maar op een grote groep mensen. Het is dan een logisch gevolg dat dit niet voor iedereen geschikt is. De zorgverzekering via uw werkgever kan dus voordeliger zijn, maar dat hoeft niet.

Basisverzekering

In de regel is de basis zorgverzekering via uw werkgever iets duurder. Heeft u geen aanvullende verzekeringen nodig? Dan kunt u in de regel vaak beter zelf een verzekering afsluiten. Uiteraard kunt daarvoor gebruikmaken van onze handige zorgvergelijker.

Ouderen

Ouderen maken veelal gebruik van de tandartsverzekering en orthodontie. Echter zit dit vaak niet in het pakket van de zorgverzekering via uw werkgever. Indien u dit nodig heeft, is het daarom raadzaam om zelf een pakket uit te kiezen. Vaak zit er wel extra vergoeding voor kraamzorg of anticonceptie, terwijl dit juist vaak niet nodig is. Daarom is goed vergelijken ook zo belangrijk.

Orthodontie

Heeft uw zoon of dochter orthodontie nodig? Dan is het belangrijk dat u kiest voor een aanvullende verzekering. De kosten kunnen immers flink oplopen. Uw kind, onder de 18 jaar, is altijd met uw meeverzekerd. Soms kan het dus wel voordelig zijn om de verzekering af te sluiten via uw werkgever, indien u dit nodig heeft. Goed vergelijken is daarom erg belangrijk.

Kies voor de juiste zorgverzekering

Wel of geen zorgverzekering via uw werkgever? Simpel: zorg ervoor dat u alle kosten goed op een rijtje zet. U kunt via onze website zorgverzekeringen vergelijken. Uiteraard kunt u dit naast de kosten van de zorgverzekering via uw werkgever leggen. U kunt dan zelf bepalen voor welke verzekeraar u kiest.

10/10 - (2 stemmen)