Zorgkosten 2017 gaan omhoog

zorgverzekeraars vergelijkenElk jaar mogen consumenten in november en december overstappen naar een andere zorgverzekeraar. De eerste aankondiging dat de zorgpremie omhoog gaat is al gedaan door CZ en Stad Holland. CZ heeft de basiszorgverzekering verhoogd met €7,90 en Stad Holland verhoogd de zorgpremie met €7,50. 

Zorgpremie gaat gemiddeld met €10 omhoog

Stad Holland is een onderdeel van de kleine verzekeraar DSW en biedt enkel een restitutiepolis. De zorgpremie zal naar verwachting met gemiddeld €10 duurder worden in 2017. Heel veel consumenten vinden het nog steeds een ingewikkeld proces om hun zorgverzekering te vergelijken. Logisch ook want het is belangrijk om bepaalde zorg goed te verzekeren. Wanneer u chronisch ziek bent bijvoorbeeld dan is het uiteraard van belang om te kunnen kiezen voor een goede zorgverzekering.

Let goed op bij goedkope budgetpolissen

En bij veel zorgverzekeringen die goedkoper worden aangeboden blijkt dat bepaalde zorg niet verzekerd is. Let altijd goed op bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekeraar dat bepaalde zorg goed gedekt is. Wanneer er gekozen word voor vrije zorgkeuze dan heeft u de hand in de te kiezen specialist/ziekenhuis. De kosten voor deze verzekering liggen dan wel iets hoger.

Eigen risico blijft onveranderd €385 in 2017

Het eigen risico zal net als in 2016 €385 bedragen dat betekent dus geen verhoging. Dat leek eerst goed nieuws maar nu de zorgpremie duurder wordt merkt u daar weinig van. Toch is er nog voldoende keuze in goedkopere zorgverzekeringen als u maar goed vergelijkt. Doorloop de voorwaarden en de dekkingen dan ook goed en kies daarna pas voor een andere zorgverzekering.

Lagere zorgpremie door vrijwillig hoger eigen risico

U kunt op de kosten voor de zorgpremie besparen wanneer u uw eigen risico verhoogt, veel consumenten doen dit dan ook omdat het per maand gauw een tientje scheelt. Voor een gemiddelde basisverzekering betaalt u dan ongeveer €80 per maand. Daar bovenop komen nog de kosten voor een aanvullende verzekering. Kiest u voor het verplicht eigen risico dan betaalt u per maand €94 exl de kosten voor de aanvullende verzekering.

Het is natuurlijk de vraag of u dat kunt missen door het eigen risico vrijwillig te verhogen, lukt dat niet dan kunt u het beste uw eigen risico laten staan op €385. Het eigen risico kan ook gespreid betaalt worden aan de zorgverzekeraar. Let daarbij wel op dat uw maandelijkse zorgkosten hoger worden. Als u over het algemeen nooit iets heeft dan hoeft u niet te kiezen hiervoor.

Start met zorgpremie vergelijken

Met de zorgvergelijker van zorgpremie.com kunt u uw wensen aanpassen en specifiek zoeken. Wel de tandartskosten verzekeren maar verder geen behoefte aan een aanvullende verzekering? Dit kunt u aanvinken en uw vergelijking zo personaliseren zodat u een op maat gemaakte zorgvergelijking voor u krijgt. Begin alvast vrijblijvend met zorgpremie vergelijken en bereken uw voordeel.

 

5.2/10 - (12 stemmen)