Zo bespaart u op uw zorgpremie

In deze maand, december, kunt u nog overstappen van zorgverzekeraar. Bent u benieuwd hoe u bespaart op uw zorgpremie? Dan kunt u dit handige artikel lezen.

Mensen betalen vaak te veel voor hun zorgverzekering

Er zijn veel mensen die helemaal nooit overstappen van zorgverzekeraar. Echter bleek uit onderzoek van de ACM (Autoriteit Consument en Markt) en NZA (Nederlandse Zorgautoriteit) dat veel Nederlanders te veel betalen. Aankomend jaar stijgt de premie ook nog eens en daarom is vergelijken een goed idee.

1. Profiteren van kortingen

Zo bespaart u op uw zorgpremie: door simpelweg te profiteren van gunstige kortingen. Via onze zorgvergelijker kunt u profiteren van scherpe kortingen die hier exclusief beschikbaar zijn. Daarmee is dat ook vaak voordeliger dan een collectieve verzekering via uw werkgever of sportvereniging. Dat voordeel lijkt namelijk vaak mooier dan het is.

2. Natura- of budgetpolis

Gemiddeld kunt u zo’n 135 euro op jaarbasis besparen indien u kiest voor een naturapolis of een budgetpolis. Misschien kunt u dan niet bij alle zorgverleners terecht, maar wel is het veel voordeliger. Het is ook vooral interessant voor mensen die verwachten weinig zorg nodig te hebben. Mogelijk bent u iets langer onderweg naar de juiste zorgverlener, maar het bespaart wel flink. In ons vergelijkingssysteem kunt u gemakkelijk aangeven welk type polis u graag wilt.

3. Eigen risico verhogen

Als u het eigen risico verhoogt, kunt u zo’n 250 euro op jaarbasis besparen. Het eigen risico is standaard al 385 euro, maar kan worden verhoogd naar 885 euro. Als u dus wél naar het ziekenhuis moet, en u verbruikt al uw eigen risico, kost u dat in het ongunstige geval 250 euro extra. Maakt u een jaar lang geen gebruik van zorg? Dan bespaart u op uw zorgpremie. Immers is de premie zo’n 250 euro lager.

4. Aanvullende verzekeringen

Zo bespaart u op uw zorgpremie: door simpelweg te kiezen voor de juiste aanvullende verzekeringen. Controleer goed wat de kosten zijn voor een aanvullende verzekering en weeg dit af tegen de kosten van de behandelingen. Een tandartsverzekering kan bijna nooit uit. Ook een brillenverzekering is vaak niet gunstig. Soms is het dus helemaal niet verstandig om een aanvullende verzekering te kiezen. Daarom is vergelijken natuurlijk ook erg belangrijk.

5. Betaal uw premie in een keer

Tot slot kunt u er ook voor kiezen om de premie simpelweg in een keer te betalen. Heeft u het geld op de bank staan en kunt u dit in een keer overmaken? Dan is dat zeker geen onverstandig idee, want daarmee kunt u toch weer zo’n 1 tot 2 procent besparen. Op jaarbasis is dat enkele tientjes: meer dan u ontvangt op uw spaarrekening. Krijgt u een dertiende maand? Spenderen maar.

Zorgverzekering vergelijken?

Wilt u graag een zorgverzekering vergelijken? Dan kunt u gebruikmaken van ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt erg eenvoudig: u voert simpelweg uw leeftijd en uw voorkeuren in. Op basis daarvan berekent het systeem welke zorgverzekeraar het voordeligste is. De goedkoopste aanbieder staat bovenaan. Overstappen van zorgverzekeraar duurt vervolgens slechts enkele minuten.

10/10 - (1 stemmen)