Verzekerden weten niet waar ze aan toe zijn met nieuwe zorgverzekeringen

zorgrichtingaanwijzer

Vandaag meld de Telegraaf dat heel consumenten nog altijd de cruciale informatie missen op de websites van zorgverzekeraars. Zo weet een consument door al het aanbod niet waar hij aan toe is, en waar hij precies voor is verzekerd.

Veel zorgverzekeraars hadden nieuwe zorgpremie op 19 november niet online

Zo constateerde de Consumentenbond dat de zorgverzekeraars lang niet allemaal hun zorgverzekeringen op tijd openbaar hadden gemaakt. Een consument heeft tot het einde van deze maand de tijd om over te kunnen stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Teveel aanbod in zorgverzekeringen

Er worden heel veel verzekeringen aangeboden en het aanbod is divers, de keuze kan gemaakt worden uit ruim 1400 verzekeringen. Toch weet de consument niet precies hoe te kiezen. Veel verzekerden betalen een te hoge premie aan de zorgverzekeraar en besluiten dan veelal online hun zorgpremie bij de concurrent te berekenen. De meesten weten bijvoorbeeld niet dat er een extra korting word geboden door de zorgverzekeraar wanneer zij hun vrijwillig eigen risico verhogen.

Winstreserves niet gebruikt voor verlagen zorgpremie

Ook heeft de Consumentenbond geconstateerd dat niet alle winstreserves zijn aangewend om de zorgpremie te verlagen. Een verzekerde hoeft niet onnodig teveel te betalen voor zijn zorgpremie vind de Consumentenbond. Voor verzekerden die moeite hebben met het betalen van de zorgpremie wil het kabinet volgend jaar de zorgverzekering gaan verlagen.

Volgend jaar komt kabinet wanbetalers tegemoet met lagere zorgpremie

De premie die betaald moet worden door verzekerden die een betalingsachterstand hebben van meer dan een half jaar moeten nu aan het Zorginstituut Nederland als stok achter de deur een hogere premie betalen. Maar dit zorgt juist voor grotere schulden bij de wanbetaler en dat mag niet groter worden.

Bron:Telegraaf