Opletten bij goedkopere polis: voorwaarden welke zorg vergoed word

Zorgpremie 2015 berekening

De goedkopere polissen liggen de laatste tijd flink onder vuur: en dat is niet zonder reden, naar nu blijkt dat wanneer men kiest voor een goedkopere polis en wanneer men word opgenomen in een academisch ziekenhuis dat dit niet vergoed word.

De aanbieders van de goedkopere polissen hebben bijvoorbeeld geen contracten gesloten met de academische ziekenhuizen in Nederland. De NPCF zegt dat de zorgverzekeraars hun cliënten niet van deze zorg mogen ontzien. De zorgverzekeraars moeten aan de aan hun gestelde zorgplicht voldoen.

Zorgverzekeraar spreekt NPCF tegen

Zorgverzekeraar VGZ heeft gereageerd op de conclusie’s van NPCF en zegt het er niet mee eens te zijn: Ook houders van een budgetpolis kunnen voor bijna iedere behandeling terecht in een academisch ziekenhuis: Als de patiënt word doorverwezen door een specialist! dan worden de kosten gewoon gedekt. Achmea stelt dat de goedkopere polissen zijn bedoeld voor zorg die in te plannen is, en geeft net als collega VGZ aan dat wanneer er zorg in een academisch ziekenhuis plaatsvind dit ook onder de dekking valt.

Minister Edith Schippers moet zorgverzekeraars manen tot zorgplicht

Toch wil GroenLinks opheldering van Minister Schippers over de goedkope polissen. De Minister moet er op toe zien dat de zorgverzekeraars hun zorgplicht nakomen. De goedkopere polissen zijn meestal een naturapolis en dat betekent dat de verzekerde terecht kan bij zorginstellingen en ziekenhuizen waarmee de verzekeraar een contract mee is aangegaan. Bij een restitutiepolis heeft de consument dit zelf in de hand en die zijn meestal iets duurder.

Let daarom goed op bij het vergelijken van uw zorgpremie: Als u gezond bent en u weet dat u weinig zorgkosten hoeft te maken het volgende kalenderjaar dan kunt u kiezen voor een goedkopere polis. Wanneer dit niet het geval is kiest u in dat geval voor een restitutiepolis. Uw zorgpremie 2015 vergelijken doet u op Zorgpremie.com en kies de beste zorgverzekeraar. Wilt u eerst ervaringen lezen voordat u overstapt? Check deze dan eerst op Overstapervaringen.nl