Meer advies nodig voor overstappen zorgverzekering

spoedeisendehulp

Uit een enquete is gebleken dat er meer advies zal worden ingewonnen omtrent de zorgverzekering. Dit aantal is hoger dan de afgelopen jaren, verzekeringsadviseurs zullen een toeloop kunnen verwachten in de aanvraag voor de adviezen.

Weinig duidelijk in budgetpolis

Veel van de ondervraagden hebben aangegeven dat er weinig duidelijkheid bestaat omtrent de zorgverzekering. Het probleem zit hem vooral in de onduidelijkheden bij de budgetpolis. Veel particulieren krijgen te maken met onverwachte financiële uitgaves bij een dergelijke polis. Dit heeft vooral te maken met de voorwaarden van de budgetpolis waarvan men niet goed weet wat er wel en niet vergoed word.

ONVZ biedt goede dienstverlening

ONVZ kwam met een hoge waardering uit de bus waar het haar restitutiepolis betrof. Een restitutiepolis is een polis waar de consument vrij kan kiezen in de zorg. Dus eigen keuze in het kiezen van de zorgverlener/zorginstelling. Bij een Naturapolis is dit namelijk niet het geval en bij budgetpolissen veelal ook niet. Hier kiest de zorgverzekeraar waar de consument heen moet voor een behandeling.

Ieder jaar onderzoek naar financieel adviseurs

D&O doet ieder jaar een onderzoek naar financieel adviseurs en de ontwikkeling van hun advies op het gebied van zorgverzekering. De dienstverlening word hierbij ook meegenomen. Het onderzoek betrof 12 van de grote zorgverzekeraars.

Bekijk goed of die budgetpolis wel zo voordelig is

Wanneer men kiest voor een dergelijke budgetpolis is het handig om van te voren de voorwaarden goed door te lezen. De polis is dan wel goedkoper per maand maar wanneer er bepaalde medische behandelingen nodig zijn blijkt in de regel dat men een groot gedeelte zelf moet betalen.

Of een budgetpolis zoals Minister Schippers die zo graag wilde hebben dan ook nog echt  voordelig is blijkt dan nog maar de vraag. Vergelijk op tijd de zorgverzekeringen voor december 2016 en stap over naar een goede zorgverzekeraar. Bekijk in onze zorgvergelijker wie het voordeligst is in 2016.