Medische onkosten in het buitenland hoe is de dekking in je verzekering?

zorgHet Ski seizoen is weer begonnen en vele Nederlanders maken weer een trip naar populaire ski gebieden. Ondanks het feit dat het een leuke sport is kunnen er helaas ook ongelukken ontstaan. De vraag is dan ook: Ben ik vanuit de basisverzekering gedekt tegen medische onkosten in het buitenland?

Basisverzekering dekt spoedeisende hulp

Spoedeisende hulp in het buitenland word gedekt vanuit de basisverzekering. Maar stel je moet een operatie ondergaan ben je dan wel verzekerd vanuit de basisverzekering? niet spoedeisende zorg is in principe ook gedekt. Maar bij wintersport waarbij het ongeval voortkomt door een activiteit die risicovol is kan het zijn dat er geen dekking is. Check dit dan ook altijd na voordat u op vakantie gaat.

Aanvullende verzekering? Misschien hoeft de reisverzekering dan niet eens

Heb je ook nog een aanvullende verzekering waar buitenlanddekking bij in zit? Dan worden de meeste kosten daaruit vergoed die niet uit de basisverzekering komen. Heb je een aparte reisverzekering afgesloten? Dan worden de kosten twee keer de maximale vergoeding die in Nederland gelden vergoed. Dus wanneer er een aanvullende verzekering is met buitenlanddekking bij de zorgverzekeraar dan hoef je in de meeste gevallen niet een aparte reisverzekering af te sluiten.

Hogere zorgkosten dan normaal?

De zorgverzekeraar zal de medische onkosten vergoeden volgens het tarief dat in Nederland geldt, komen de zorgkosten hierboven? Dan zul je de overige kosten helaas zelf moeten betalen. Het blijft in ieder geval van belang dat je je zorgverzekering goed napluist op de eventuele dekkingen voordat je op vakantie gaat. Natuurlijk ga je er niet vanuit dat er iets gebeurd maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen zeggen ze.

Zorgpremie 2017 vergelijken

Het is weer tijd om de zorgverzekeringen te vergelijken voor een goedkopere zorgpremie. Zorgverzekeringen vergelijken is een klusje omdat je er zeker van dient te zijn dat je goed verzekerd bent. Let goed op bij het vergelijken van de zorgpremie en stap pas over als alles duidelijk voor je is.

6.1/10 - (16 stemmen)