Kosten zorgpremie 2016 lager dan 3 jaar terug

vanrijnenschippers

De kosten voor de zorgpremie 2016 liggen lager dan dat in 2012 het geval was. Toen lagen de kosten voor de zorgpremie op €1226 tegen €1204 in 2016. De zorgtoeslag gaat volgend jaar omhoog met €58 voor alleenstaanden en voor een stel met €114.

Kosten zorgpremie hoger in 2012 en 2013

Ondanks het feit dat de zorgpremie lager ligt dan drie jaar geleden zijn de medicijnen en de behandelingen voor bijvoorbeeld kanker wel gestegen. In de huidige basisverzekering is dan wel weer wijkverpleging opgenomen dit heeft te maken met de toenemende vergrijzing in de zorg.

Uitgaves in de zorg miljarden minder dan gedacht

Uit de cijfers is ook gebleken dat er 12 miljard minder aan de zorg is uitgegeven dan eerst gedacht werd. Dit is weer doorberekend aan de consument was dit niet gebeurd dan hadden verzekerden €150 extra uitgegeven aan de zorgpremie. Minister Schippers onderstreept het belang van het vergelijken van de zorgverzekeringen omdat er heel veel verschillende premie’s zijn.

Check zorgverzekeringen op wat wel gedekt word en niet

De ene zorgverzekering dekt meer dan de andere, daarom dient u een goede berekening te maken en de voorwaarden goed door te lezen. De meeste verzekerden hebben al een nieuw premie overzicht ontvangen van hun zorgverzekeraar. Bent u het hier niet mee eens houd dan nogmaals goed rekening met het feit dat u kunt overstappen naar een goedkopere zorgverzekeraar tot en met het einde van dit jaar!. Tot uiterlijk 31 december 2015 dient u uw keuze gemaakt te hebben en voor die tijd over te stappen.

Bereken zorgverzekeringen van alle zorgverzekeraars

Een zorgverzekering met vrije zorgkeuze is duurder in zorgpremie dan een natura verzekering. Gemiddeld betaalt u ongeveer €100 aan uw basisverzekering, daar komen de kosten voor de aanvullende verzekeringen nog over heen. U kunt ook kiezen om uw eigen risico te verhogen om zo korting op uw zorgpremie te krijgen.

Bron:Rijksoverheid