Korting bij jaarlijks betalen premie zorgverzekering

Als u een nieuwe zorgverzekering gaat aanvragen, kunt u kiezen de premie zorgverzekering jaarlijks betalen. U ontvangt daarvoor een korting. Deze korting is tussen de 1 en 3 procent van het totale jaarbedrag. De exacte korting verschilt per verzekeraar en daarom loont het ook om te vergelijken.

Hoeveel mensen kiezen voor jaarlijks betalen?

Zo’n tien procent van de verzekerden kiest ervoor om het premiebedrag jaarlijks te betalen. Naar verwachting wordt dat dit jaar minder, omdat de korting helaas ook iets gedaald is bij de meeste verzekeraars. Toch kunt u ernaar kijken als u vergelijken gaat. Immers is vergelijken gratis en kan het geen kwaad om het prijsverschil te bekijken.

Waarom jaarlijks betalen premie zorgverzekering?

In eerste instantie is de korting natuurlijk interessant. Immers ontvangt u tussen de 1 en 3 procent korting. Dat is een beter rendement dan dat u spaart bij de bank. Er is echter nog een voordeel. Zo kan het zijn dat u minder vermogensbelasting moet betalen indien u ervoor kiest om het bedrag in een keer te voldoen. Immers betaalt u al een flink bedrag vooraf, waardoor uw vermogen in het aankomende jaar minder wordt.

Kiest u voor jaarlijks betalen?

Kiest u dit jaar voor jaarlijks betalen? Dan is het belangrijk dat u kijkt naar uw financiële situatie. Heeft u voldoende geld op de bank? Of kunt u het geld eigenlijk niet missen? U zult dus een goede overweging moeten maken. Als u in de problemen kunt komen, is het juist raadzaam om ‘gewoon’ maandelijks te betalen.

Zorgverzekering vergelijken?

Wilt u graag besparen op uw verzekering? Dan kunt u zorgverzekeringen vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt erg eenvoudig: u voert simpelweg uw leeftijd en uw voorkeuren in en op basis daarvan staat de goedkoopste verzekeraar bovenaan. Overstappen duurt slechts enkele minuutjes. Houd er rekening mee dat u alleen in de maanden november en december kunt overstappen. U hoeft uw oude zorgverzekering niet te op te zeggen.

Heeft u toch iets langer de tijd nodig om de overstap te kunnen maken? Dan is het belangrijk dat u uw huidige verzekering opzegt voor 31 december. In dat geval kunt u ook nog in de maand januari overstappen. Bent u te laat? Dan zult u weer een jaartje moeten wachten.