Hoger opgeleiden gaan vaker naar de tandarts

Uit gegevens van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) blijkt dat hoger opgeleiden vaker naar de tandarts gaan dan lager opgeleiden. Naar verluidt heeft dit te maken het inkomen en de kosten die de tandarts rekent. De mondhygiënist wordt minder bezocht dan de tandarts.

Geen vergoeding vanuit de basisverzekering

De tandarts wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wel is er een aanvullende verzekering mogelijk, maar dat is niet altijd een goede keuze. Lager opgeleide mensen, met een lager inkomen, gaan minder vaak naar de tandarts. Dat percentage ligt op 70 procent. Hoger opgeleiden, met een hoger inkomen, gaan vaker heen: dit percentage ligt op 90 procent. In andere vormen van zorg is deze trend juist andersom: mensen met een lager inkomen gaan sneller naar een zorgverlener.

Volgens het CBS heeft dit mogelijk te maken met het feit dat volwassenen geen vergoeding krijgen vanuit de basisverzekering. Lagere inkomens spenderen hun geld soms liever aan andere zaken of kunnen het simpelweg gewoon niet betalen.

Jongeren

Volgens het CBS gaan jongeren echter nóg vaker naar de tandarts. Maar liefst 97 procent van de jongeren tussen 12 en 16 jaar gaan minimaal een keer per jaar heen.

Na 75 jaar worden mensen iets minder trouw: circa de helft van de mensen gaat nog maar jaarlijks naar de tandarts. Dit heeft ermee te maken dat sommige van hen inmiddels ook een kunstgebit hebben. Het aantal bezoeken aan de mondhygiënist neemt echter wel toe.

Zorgverzekeringen vergelijken?

De statistieken over de tandarts zijn reuze-interessant! Echter is het misschien nog wel interessanter om de overstap te maken naar een nieuwe zorgverzekeraar. Er is namelijk ontzettend veel keuze uit verzekeraars en iedere verzekeraar hanteert verschillende tarieven. U kunt daarom zorgverzekeringen vergelijken en overstappen via ons handige vergelijkingssysteem. Zorg ervoor dat u uw leeftijd en voorkeuren invoert! Op basis daarvan staat de goedkoopste zorgverzekering bovenaan. Eventueel kunt u ook kiezen voor een aanvullende tandartsverzekering. Zo kunt u ontzettend veel geld besparen!

8.5/10 - (2 stemmen)