Geen verhogingen in premie’s VGZ en Univé

zorgpremie kosten

VGZ en Univé hebben aangekondigd hun premie’s in de zorgverzekeringen voor 2016 niet te gaan verhogen. De meeste zorgverzekeraars hebben hun zorgpremie’s 2016 al bekend gemaakt en zullen ongeveer verhoogd worden met gemiddeld een paar euro per maand.

VGZ en Univé beslist niet de goedkoopsten

Ondanks het feit dat de beide zorgverzekeraars hun zorgpremie 2016 niet verhogen is het zo dat zij ook meer vragen voor hun zorgverzekering. Bij VGZ betaald de klant voor het naturapakket €107,95, de restitutiepolis kost bij VGZ €113,95. Niet goedkoop dus want er zijn voldoende verzekerden die ook nog een aanvullende polis nodig hebben.

Premie’s definitief op 19 november

Het heeft lang geduurd voordat de verzekeraars met hun nieuwe zorgpremie’s kwamen, dit hing samen met het feit dat zij niet de concurrent al op de hoogte wilden brengen van hun stijging en de hoogte ervan. Tot aan 19 november hebben de verzekeraars nog de tijd om hun premie’s bekend te maken. Wat ook opvalt in de bekendmaking van de premie’s is dat nu de kleinere verzekeraars zoals Pro Life en PMA degene zijn die duurder worden. Pro Life verhoogde haar basispremie met €7 naar €109,45 per maand.

De meeste zorgverzekeringen zijn gestegen met ongeveer 5% voor 2016. Ook DSW verzekeringen gaf twee maanden terug al aan haar premie’s te gaan verhogen terwijl ze de afgelopen jaren juist stabiel bleven. De verzekeraars geven aan dat de stijging te maken heeft met de vergrijzing van de bevolking en de steeds duurder wordende medicijnen die op de markt verschijnen.

Start met zorgpremie’s vergelijken

Verhogingen in de basisverzekeringen of niet u kunt altijd nog uw huidige zorgpremie vergelijken met de rest van het aanbod in zorgverzekeringen. Het vergelijken van uw zorgpremie kan u per jaar een paar honderd euro schelen. Vooral wanneer u zelf in staat bent om een groot deel van uw eigen zorgkosten te kunnen betalen, dan kunt u in dat geval uw eigen risico verhogen en zo uw premie verlagen.

Vergelijk uw zorgpremie 2016 op Zorgpremie.com en stap over naar de goedkoopste zorgverzekeraar. U mag overstappen tot en met 31 december 2016, uw overstap word gratis door ons verzorgd met onze overstapservice.

Bron:Telegraaf