Dubbele zorgpremie afgeschreven?

Is er een dubbele zorgpremie afgeschreven in januari? Maak u geen zorgen, want dit komt namelijk weleens voor. Gelukkig bent u in Nederland nooit dubbel verzekerd en krijgt u dat bedrag gewoon terug van uw oude zorgverzekeraar. In dit artikel vertellen wij u graag hoe dit komt en hoe u uw bedrag terugkrijgt.

In Nederland bent u nooit dubbel verzekerd

Als u in Nederland overstapt van zorgverzekeraar, bent u gelukkig nooit dubbel verzekerd. U hoeft dus niet bang te zijn dat u twee verzekeringen heeft lopen. Is er toch een dubbele zorgpremie afgeschreven in januari? Dan krijgt u het bedrag retour van uw oude zorgverzekeraar. Alleen uw nieuwe zorgverzekeraar zal de premie namelijk van u incasseren.

Waarom een dubbele zorgpremie afgeschreven?

Bent u overgestapt tussen kerst en oud en nieuw? Dan komt het weleens voor dat er een dubbele zorgpremie afgeschreven wordt. Uw oude zorgverzekeraar heeft uw opzegging dan simpelweg niet op tijd verwerkt. Gedurende deze periode zijn veel mensen vrij en vinden er nog veel wisselingen van verzekeraars plaats. Gelukkig kunt u de premie zelf laten terugstorten, maar ook kunt u een aanvraag indienen. In het laatste geval stort uw oude zorgverzekeraar het bedrag terug.

Wat is de beste optie?

In feite heeft u dus keuze uit twee opties: u stort het bedrag zelf terug of u wacht tot zij het bedrag terugstorten. Indien u het bedrag zelf terugstort, heeft u het bedrag direct weer op de rekening. Als u op uw oude zorgverzekeraar moet wachten, duurt dit vaak zo’n vijf dagen. Heeft u teruggestort en heeft de zorgverzekeraar ook een bedrag overgemaakt? Dan heeft u dus een keer te veel geld teruggekregen. Dat dient u dan wederom over te maken om een eventuele aanmaning te voorkomen.

Bent u al overgestapt?

Heeft u uw zorgverzekering wel opgezegd voor 1 januari, maar bent u nog niet overgestapt? Dan kunt u nog zorgverzekeringen vergelijken en overstappen. Heeft u uw zorgverzekering niet opgezegd? Dan zult u weer tot en met november moeten wachten met een overstap.

10/10 - (1 stemmen)