Bent u al overgestapt van zorgverzekeraar?

Bent u al overgestapt van zorgverzekeraar? Inmiddels zitten we alweer halverwege in december en begint de tijd nu ook echt te dringen. Stap daarom vandaag nog over en bespaar ook op uw zorgverzekering voor het aankomende jaar.

De premie gaat omhoog

In het aankomende jaar gaat de zorgpremie omhoog. Het kabinet heeft dit al aangekondigd tijdens Prinsjesdag. In eerste instantie leek het bedrag flink te gaan verhogen, maar dat toch iets meer mee dan gedacht. Toch stijgt het bedrag en loont vergelijken natuurlijk altijd.

Profiteer van kortingen

Bent u al overgestapt van zorgverzekeraar? Misschien heeft u dan al van een leuke korting geprofiteerd. Is dat nog niet het geval? Dan is het belangrijk om even door te lezen: u kunt namelijk profiteren van scherpe kortingen als u overstapt. Deze premies zijn al vastgesteld en mogen niet meer wijzigen.

Kies een zorgverzekeraar die bij u past

Het is belangrijk dat u kiest voor een zorgverzekeraar die bij u past. Dat kan namelijk per persoon flink verschillen. Zo zal de een misschien helemaal geen aanvullende verzekering nodig zijn, maar heeft de ander dit wel nodig. Afhankelijk van uw voorkeuren rolt er, met behulp van een goede vergelijking, altijd een voordelige zorgverzekeraar uit. De kans is dus bijzonder groot dat u zich veel voordeliger kunt verzekeren.

Bent u al overgestapt van zorgverzekeraar óf moet u dit nog doen? Indien u dit nog moet doen, moet u er snel bij zijn. Voordat wij het weten is de maand december voorbij en is dit niet meer mogelijk, mits u uw zorgverzekering zelf heeft opgezegd. In dat geval kunt u in de maand januari ook nog overstappen.

Hoe kan ik besparen op mijn zorgpremie?

U kunt op verschillende manieren besparen op uw zorgpremie. Zo kunt u niet alleen profiteren van actiekortingen, maar kunt u ook kiezen voor de juiste polis. Ook kunt u uw eigen risico verhogen of kunt u uw premie in een keer betalen. Verder is het erg belangrijk om te kijken naar uw aanvullende verzekeringen. Is dit wel of niet nodig?

Lees ook: zo bespaart u op uw zorgpremie

Zorgverzekering vergelijken?

Wilt u graag een zorgverzekering vergelijken? Dan kunt u gebruikmaken van het vergelijkingssysteem. Dat werkt bijzonder eenvoudig: u voert simpelweg uw leeftijd en uw voorkeuren in (zoals bijvoorbeeld uw aanvullende verzekeringen). Op basis daarvan berekent het systeem welke verzekeraar het voordeligste is. De goedkoopste aanbieder staat altijd bovenaan. Overstappen van zorgverzekeraar duurt vervolgens slechts enkele minuutjes. Als u deze maand nog overstapt, hoeft u uw zorgverzekering zelf niet op te zeggen. Dat doet uw nieuwe verzekeraar voor u.

10/10 - (1 stemmen)