Aanvullende verzekeringen vaak onnodig en duur

Zorgpremie 2016 berekening

Verzekerden kiezen naast hun basisverzekering ook voor aanvullende verzekeringen. Dit kan gaan om een aanvullende verzekering voor de tandartskosten of voor fysiotherapie en andere aanverwante zaken. Het blijkt volgens Patiëntenfederatie NPCF dat deze verzekeringen eigenlijk veel duurder zijn.

Heeft u die aanvullende verzekering echt nodig?

Een verzekerde wil namelijk niet voor onverwachte kosten komen te staan dus kiezen zij na het zorgvuldig berekenen dan ook voor een aanvullende verzekering. Zij denken dat zij hiermee alle zorgkosten hebben afgedekt. Maar eigenlijk moet er een betere berekening worden gemaakt en moeten de voorwaarden in zo’n polis goed doorgenomen worden. Want wanneer men bijvoorbeeld lenzen of een bril nodig heeft dan krijgen zij een vergoeding uit de aanvullende verzekering van €100 tot €150 per drie jaar. In die tussentijd betaal je dus de volle mep aan premie en betaal je dus ook meer dan de bril eigenlijk gekost heeft.

Bereken uw zorgkosten en schat uw zorgprofiel in

Tandartskosten is ook zo’n voorbeeld daar betaalt men ook veel voor en er word maar tot een maximum van 80% vergoed over een bedrag van bijvoorbeeld €500. Kiest men voor het meest uitgebreide pakket dan word er tot een hoger bedrag vergoed. Maar maakt men deze kosten ook echt? Een periodieke controle plus een reinigingsbeurt bij de mondhygiëniste zullen de verzekerde zo’n €150 tot €200 maximaal kosten, terwijl je dat ook aan premie betaalt voor de aanvullende verzekering. Reden te meer om dit vantevoren eerst goed uit te pluizen en opnieuw een berekening te maken.

Houd grip op de zorgkosten

Verzeker alleen bij wanneer u een zeer slecht gebit heeft, of uw gezondheid echt te wensen overlaat. Bekijk ook de voorwaarden in de basisverzekering want daar worden natuurlijk ook kosten in vergoed. Het berekenen van de zorgpremie kan u juist veel geld opleveren, door grip te houden op de zorgkosten bespaart u zich iedere maand juist geld wat u kunt aanwenden voor uw zorgkosten.

Bron:Telegraaf

4.6/10 - (10 stemmen)