5 fabels over de zorgverzekering

In de maanden november en december kunt u overstappen van zorgverzekering. Toch blijft er altijd nog veel onduidelijkheid over de zorgverzekering. Daarom in dit artikel: 5 fabels over de zorgverzekering.

1. Collectief verzekeren is het voordeligste

Veel Nederlanders zijn collectief verzekerd. Vaak krijgt u dan zo’n 10 procent korting op de zorgverzekering. Ondanks dat u korting krijgt, kan het vooralsnog zijn dat u veel te veel betaalt. Onder de streep is de korting misschien helemaal niet zo voordelig. Daarom is vergelijken wel echt belangrijk. Via ons vergelijkingssysteem kunt u zorgverzekeringen vergelijken en kunt u deze kosten naast de kosten van de collectieve verzekering leggen. Op basis daarvan kunt u al gemakkelijk de keuze maken.

2. Bij het overstappen kan ik onverzekerd raken

Sommige mensen stappen niet over, omdat zij bang zijn dat zij onverzekerd raken. Gelukkig is daar helemaal niets van waar: u blijft namelijk gewoon verzekerd. Uw nieuwe verzekeraar zegt zelfs uw oude verzekering op. Zo hoeft u niet bang te zijn dat u dubbel betaalt en blijft u altijd verzekerd.

3. Ik kan bij ieder ziekenhuis terecht

Veel Nederlanders denken dat zij overal terecht kunnen. Dit is niet altijd zo: dat is namelijk afhankelijk van de polis die u heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. Zo moet u altijd goed kijken naar welk type polis u heeft: heeft u een naturaverzekering of misschien een budgetverzekering? En met welke ziekenhuizen heeft uw verzekeraar dan afspraken? U vindt dit allemaal terug in de polisvoorwaarden. Ga dit daarom goed na.

4. De budgetverzekering biedt een beperkte dekking

Bij de budgetverzekering heeft u een beperkte keuze uit zorgverleners. U kunt medische zorg krijgen in de ziekenhuizen, waarmee uw zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Dat betekent echter niet dat de dekking anders is: deze is namelijk gelijk. Wel is het belangrijk om te controleren met welke zorgverleners uw zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Gebruik de zorgvergelijker.

5. De huisarts kost eigen risico

De huisarts kost géén eigen risico. Is er iets aan de hand? Zorg er dan voor dat u wel naar de huisarts gaat. Een bezoekje is gratis. Medicijnen en bloedprikken kosten echter wel eigen risico. Daarnaast zult u ook eigen risico moeten betalen als u wordt doorverwezen naar het ziekenhuis. Uw gezondheid staat echter voorop.

Zorgverzekeringen vergelijken?

Dit waren de 5 fabels over de zorgverzekering. Wilt u graag de overstap maken? Dan kunt u in de maanden november en december overstappen. U kunt hier direct zorgverzekeringen vergelijken.

10/10 - (1 stemmen)